Pesto z medvědího česneku

Zdenka KETOHAPPYDAY

Letos jsem dělala pesto, které má hrubší strukturu, jemnou chuť piniových oříšků a aromatický olivový olej jsem vyměnila za avokádový. Ráno jsem ho přidala do míchaných vajíček a byly skvělé.

Pesto z medvědího česneku

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
česnek medvědí listy 150 g
oříšky piniové, cedrové 1 hrst
avokádový olej 10 lžic
sůl himálajská jemná 0,25 lžičky
sýr parmazánového typu, strouhaný 10 g

Postup přípravy

  1. Listy česneku omyjeme, osušíme a pokrájené dáme do mixéru. Rozmixujeme a přidáme postupně olej a ostatní suroviny. Mixujeme do požadované struktury.

  2. Hotové přendáme do skleniček, navrchu ještě zalijeme avokádovým olejem. Pokud je pesto ponořené v oleji vydrží i půl roku. Skladovat v lednici.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů