Pesto z medvědího česneku
Letos jsem dělala pesto, které má hrubší strukturu, jemnou chuť piniových oříšků a aromatický olivový olej jsem vyměnila za avokádový. Ráno jsem ho přidala do míchaných vajíček a byly skvělé.
- 5m
- 10 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
česnek medvědí listy | 150 g |
oříšky piniové, cedrové | 1 hrst |
avokádový olej | 10 lžic |
sůl himálajská jemná | 0,25 lžičky |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 10 g |
Postup přípravy
-
Listy česneku omyjeme, osušíme a pokrájené dáme do mixéru. Rozmixujeme a přidáme postupně olej a ostatní suroviny. Mixujeme do požadované struktury.
-
Hotové přendáme do skleniček, navrchu ještě zalijeme avokádovým olejem. Pokud je pesto ponořené v oleji vydrží i půl roku. Skladovat v lednici.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů