Letos jsem dělala pesto, které má hrubší strukturu, jemnou chuť piniových oříšků a aromatický olivový olej jsem vyměnila za avokádový. Ráno jsem ho přidala do míchaných vajíček a byly skvělé.
- 5m
- 10 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pesto | |
---|---|
150 g |
150 g |
1 hrst |
1 hrst |
10 lžic |
10 lžic |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
sýr parmazánového typu, strouhaný 10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Listy česneku omyjeme, osušíme a pokrájené dáme do mixéru. Rozmixujeme a přidáme postupně olej a ostatní suroviny. Mixujeme do požadované struktury.
-
Hotové přendáme do skleniček, navrchu ještě zalijeme avokádovým olejem. Pokud je pesto ponořené v oleji vydrží i půl roku. Skladovat v lednici.
Makronutrienty
6%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 083 kJ | 274 kJ |
Kalorická hodnota | 498 kcal | 65,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,72 g
1,88 g |
0,489 g
0,248 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,372 SVJ | 0,049 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
53,1 g
10,6 g |
6,98 g
1,39 g |
Bílkoviny | 4,29 g | 0,564 g |
Sůl | 0,577 g | 0,076 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů