Oblíbený voňavý recept, zkuste lowcarb ke kávě podle Zuzky Causeway...děkujeme :)
- 40m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
30 g |
30 g |
4 lžičky |
4 lžičky |
1 kus |
1 kus |
100 ml |
100 ml |
100 ml |
100 ml |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
2 lžičky |
2 lžičky |
Poleva | |
30 g |
30 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Navrch | |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Suché ingredience smícháme dohromady, přidáme vejce, mléko a olej, opět zamícháme vše dohromady.
Nalijeme na plech s pečícím papírem a dáme péct na 180°C, zkouška špejlí.
-
Krém je šlehačka a erythritol 2pl lžíce, rozmixujeme.
Korpus prokrojíme na dvě části, natrřeme LC marmeládou a na vrch marmelády natřeme ještě šlehačkou a přikryjeme druhou půlkou korpusu.
-
80ti procentní čokoládu, staci 5 kostiček, rozehřejeme v mikrovlnce. Přidámeme trošičku slehačky, zamícháme aby byla čokoláda lesklá a nalijeme na korpus.
Ozdobíme kokosem, opraženými mandlovými lupínky a dáme do lednice aspoň na hodinku vychladit.
Makronutrienty
22%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 662 kJ | 1 135 kJ |
Kalorická hodnota | 397 kcal | 271 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,3 g
3,31 g |
8,41 g
2,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,23 SVJ | 0,841 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
37,9 g
27 g |
25,9 g
18,4 g |
Bílkoviny | 6,39 g | 4,36 g |
Sůl | 0,604 g | 0,412 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů