PERNÍKOVO-JABKOVÝ KOLÁČ
Klasický podzimní dezert bez mouky a cukru :) Víc receptu najdete na mém instagramu https://www.instagram.com/p/CVINtAvMiMc/...
- 30m
- 8 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Párty pro děti
- Pečení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 3 kusy |
mascarpone | 100 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžíce |
kořenicí směs perníkové koření | 1 lžíce |
máslo čerstvé | 40 g |
mléko plnotučné | 40 ml |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
mandlová mouka | 180 g |
sladidlo s aromatem (flavdrops) | 2 g |
jablka | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Smícháme vše tekuté, přidáme sypké ingredience . S moukou opatrně, sypejte pomalu . Nakonec nahoru pokladem jablíčka,oloupaná a nakrájené na měsíčky . Pečeme ve formě s pečicím papírem 160°C/20-30 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů