PERNÍKOVO-JABKOVÝ KOLÁČ

Klasický podzimní dezert bez mouky a cukru :) Víc receptu najdete na mém instagramu https://www.instagram.com/p/CVINtAvMiMc/...

PERNÍKOVO-JABKOVÝ KOLÁČ

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
vajíčka 3 kusy
mascarpone 100 g
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce
kořenicí směs perníkové koření 1 lžíce
máslo čerstvé 40 g
mléko plnotučné 40 ml
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
mandlová mouka 180 g
sladidlo s aromatem (flavdrops) 2 g
jablka 2 kusy

Postup přípravy

  1. Smícháme vše tekuté, přidáme sypké ingredience . S moukou opatrně, sypejte pomalu . Nakonec nahoru pokladem jablíčka,oloupaná a nakrájené na měsíčky . Pečeme ve formě s pečicím papírem 160°C/20-30 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů