Perníkové muffiny - bezlepkové
Jsou voňavé, výborné...inspirovala jsem se Kristínkou Tytykalovou a já muffiny upekla v bezlepkové verzi. Bude se vám líbit najít uprostřed povidla, báječný nápad od Kristínky...zkuste:)
- 30m
- 12 porcí
- jednoduché
- Evropská
- Historické
- Jedlé dárky
- Moučníky a dezerty
- Párty
- Pečení
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
bezlepková mouka, libovolná | 1 hrnek |
cukr krupice | 0,3 hrnku |
med včelí | 1 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
skořice mletá | 1 lžička |
kořenicí směs perníkové koření | 1 lžička |
vajíčka | 1 kg |
mléko polotučné 1,5% tuku | 0,5 hrnku |
olej řepkový | 2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 kusu |
povidla švestková | 200 g |
rum (originál tuzemský) | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše na těsto promícháme a dáme do formiček na muffiny: 2 lžíce, nato 1 lžičku povidel, 3 lžíce těsta (nebo jak zbyde). Pekla jsem 15 minut/200°C.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů