Perníkové muffiny - bezlepkové

Oli

Jsou voňavé, výborné...inspirovala jsem se Kristínkou Tytykalovou a já muffiny upekla v bezlepkové verzi. Bude se vám líbit najít uprostřed povidla, báječný nápad od Kristínky...zkuste:)

Perníkové muffiny - bezlepkové

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
bezlepková mouka, libovolná 1 hrnek
cukr krupice 0,3 hrnku
med včelí 1 lžíce
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
skořice mletá 1 lžička
kořenicí směs perníkové koření 1 lžička
vajíčka 1 kg
mléko polotučné 1,5% tuku 0,5 hrnku
olej řepkový 2 lžíce
kypřící prášek do pečiva 0,5 kusu
povidla švestková 200 g
rum (originál tuzemský) 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Vše na těsto promícháme a dáme do formiček na muffiny: 2 lžíce, nato 1 lžičku povidel, 3 lžíce těsta (nebo jak zbyde). Pekla jsem 15 minut/200°C.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů