Voňavý a vláčný lowcarb dezert či snídaně :)
Další nápady a inspirace ➡️🍀🩷 @hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 45m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
3 kusy |
3 kusy |
130 g |
130 g |
40 g |
40 g |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
kořenicí směs perníkové koření 2 lžičky |
2 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
40 g |
40 g |
Na ozdobení | |
130 g |
130 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
ovoce sušené mrazem, lyofilizované 2 g |
2 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Cottage rozmixujeme dohladka, přidáme mandlovou mouku, rozehřáté máslo, kakao, perníkové koření, mandlové plátky, prášek do pečiva a pořádně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, ke žloutkům přidáme 3 lžíce vlažné voda a vyšleháme do světlé pěny. Žloutkovou pěnu přilijeme k testu a promícháme, poté opatrně přimícháme i bílkový sníh. Těsto přelijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem, pečeme na 170 stupňů a propečenost zkoušíme špejlí.
-
Upečený korpus lehce polijeme sirupem, poté přelijeme rozehřátou čokoládu s máslem. Dozdobíme mandlemi a ovocem.
Makronutrienty
28%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 458 kJ | 977 kJ |
Kalorická hodnota | 349 kcal | 234 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,5 g
5,38 g |
10,4 g
3,61 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,55 SVJ | 1,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
27,8 g
9,73 g |
18,7 g
6,52 g |
Bílkoviny | 12,3 g | 8,23 g |
Sůl | 0,458 g | 0,307 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů