Perník se švestkami
Tak zase něco trochu zdravějšího - perník se švestkami.
- 40m
- 20 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
bílý jogurt | 280 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 150 ml |
vajíčka | 2 kusy |
mrkev | 100 g |
slunečnicový olej | 75 ml |
med včelí | 120 g |
hladká mouka špaldová celozrnná | 350 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
kakaový prášek, holandské kakao | 20 g |
švestky | 200 g |
hrušky | 3 kusy |
Postup přípravy
-
Vejce, sůl a med chvíli šlehejte, poté přišlehejte jogurt, mléko a olej. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a kakaem a přidejte ke šlehanému základu. Nakonec přimíchejte najemno nastrouhanou mrkev. Těsto vlijte na plech s pečicím papírem a poklaďte půlkami švestek a kousky hrušek. Pečte na 180 °C cca 30 minut.
-
PS: Já dala švestek docela málo a je to škoda, klidně poklaďte hustěji. Dobrou chuť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů