Perník se švestkami

Tak zase něco trochu zdravějšího - perník se švestkami.

Perník se švestkami

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
bílý jogurt 280 g
mléko polotučné 1,5% tuku 150 ml
vajíčka 2 kusy
mrkev 100 g
slunečnicový olej 75 ml
med včelí 120 g
hladká mouka špaldová celozrnná 350 g
kypřící prášek do pečiva 1 kus
sůl 1 špetka
kakaový prášek, holandské kakao 20 g
švestky 200 g
hrušky 3 kusy

Postup přípravy

  1. Vejce, sůl a med chvíli šlehejte, poté přišlehejte jogurt, mléko a olej. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a kakaem a přidejte ke šlehanému základu. Nakonec přimíchejte najemno nastrouhanou mrkev. Těsto vlijte na plech s pečicím papírem a poklaďte půlkami švestek a kousky hrušek. Pečte na 180 °C cca 30 minut.

  2. PS: Já dala švestek docela málo a je to škoda, klidně poklaďte hustěji. Dobrou chuť.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů