
Klasika, vylepšená a moc dobrá. Za pár desítek minut vám perník provoní byt tak, že budete rychle vařit kávu ke svačině:)
- 40m
- 24 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
500 ml |
500 ml |
200 ml |
200 ml |
2 kusy |
2 kusy |
40 g |
40 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžíce |
3 lžíce |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Navrch | |
200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na těsto si smícháme, prošleháme metličkou a vylijeme na velký plech.
Pečeme asi 30 min/200°C.
-
Na ještě teplý perník rozetřeme povidla, postrouháme čokoládu a posypeme drcenými ořechy.
-
Ještě vlažný bude skvělý, druhý den možná ještě lepší...:)
Makronutrienty
66%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 266 kJ | 1 032 kJ |
Kalorická hodnota | 303 kcal | 247 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
38,2 g
15,8 g |
31,1 g
12,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,82 SVJ | 3,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,7 g
2,22 g |
12 g
1,81 g |
Bílkoviny | 5,18 g | 4,22 g |
Sůl | 0,573 g | 0,467 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů