Perník s čokoládou a kokosem - LC

Michal

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Perník s čokoládou a kokosem - LC

Kdo by neměl rád perník?! Pěkně vláčný a s hrnkem domácího kefíru… Tenhle je hodně variabilní: můžete ho posypat kokosem nebo jemně mletými vlašskými ořechy. Nahrubo nasekané ořechy se dají přidat i do těsta. Nebo low carb perník po vychladnutí rozřízněte a potřete marmeládou bez cukru. Recept je na malý pekáček, ale klidně si ingredience zdvojnásobte, protože je opravdu vynikající, tak aby ho nebyl nedostatek!

Postup přípravy

  1. Pokud nemáte mandlovou mouku, stačí si najemno umlít oloupané mandle. V míse smíchejte vejce, mléko, máslo, sladidlo, skořici, kakao a špetku soli. Poté pomalu vmíchejte mandlovou mouku a sodu na pečení. Těsto vylejte do pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 20 minut.

  2. Po upečení perník nechte chvíli vychladnout.

    Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni, polijte perník a posypte kokosem.

    Pokud kokos nemáte rádi, posypte nasekanými vlašskými ořechy nebo nedávejte nic a nechte jen čokoládu.

  3. Ať chutná! A pokud budete perník zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.cz.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte