Perníčky - LC
Perníčky jsou snad nejtypičtějším vánočním cukrovím. U nás se vždy pekly jako první, aby stihly změknout. Tyhle low carb perníčky jsou sice trošku jiné, než klasické z mouky, ale jsou výborné, ovoněné skořicí a s jemnou chutí kakaa. Určitě je zkuste! Ať chutná! Pokud budete perníčky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb!
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
- Cukroví
- Halloween
- Historické
- Lchf, low carb
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 110 g |
vajíčka | 1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
mouka kokosová | 10 g |
vanilka lusk mletá | 1 g |
kořenicí směs perníkové koření | 0,5 lžičky |
xylitol | 1 lžíce |
vajíčka | 1 kus |
Postup přípravy
-
Do mísy dáme suché ingredience a promícháme. Přidáme lžíci sladidla, vejce a propracujeme v hladké těsto. Těsto by se mělo trochu lepit. Dáme ho na půl až hodinu odpočinout do lednice.
-
Poté těsto rozválíme mezi dvěma pečícími papíry na placku tlustou cca 4-5 milimetrů, vykrajujeme oblíbené tvary a dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem – tento krok můžete vynechat, ale já mám radši, když se perníčky lesknou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů maximálně 8 minut. Perníčky hlídejte, ať je nespálíte.
-
Po vytažení z trouby je přendáme na prkýnko nebo talíř a necháme vychladnout. Zdobit je nemusíte. Pokud ale chcete, použijte rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládu či kokosové máslo. Skladujeme v uzavíratelné krabičce v lednici. TIP: Pokud je těsto suché a trhá se, přidejte ještě jeden bílek.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů