Perníčky - LC

Michal

Perníčky - LC

Perníčky jsou snad nejtypičtějším vánočním cukrovím. U nás se vždy pekly jako první, aby stihly změknout. Tyhle low carb perníčky jsou sice trošku jiné, než klasické z mouky, ale jsou výborné, ovoněné skořicí a s jemnou chutí kakaa. Určitě je zkuste!

Ať chutná! Pokud budete perníčky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb!

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme suché ingredience a promícháme. Přidáme lžíci sladidla, vejce a propracujeme v hladké těsto. Těsto by se mělo trochu lepit. Dáme ho na půl až hodinu odpočinout do lednice.

  2. Poté těsto rozválíme mezi dvěma pečícími papíry na placku tlustou cca 4-5 milimetrů, vykrajujeme oblíbené tvary a dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem – tento krok můžete vynechat, ale já mám radši, když se perníčky lesknou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů maximálně 8 minut. Perníčky hlídejte, ať je nespálíte.

  3. Po vytažení z trouby je přendáme na prkýnko nebo talíř a necháme vychladnout. Zdobit je nemusíte. Pokud ale chcete, použijte rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládu či kokosové máslo. Skladujeme v uzavíratelné krabičce v lednici.

    TIP: Pokud je těsto suché a trhá se, přidejte ještě jeden bílek.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte