PERFEKTNÍ CHILLI

Naomi Marková

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

PERFEKTNÍ CHILLI

Všichni ruku nahoru, kdo milují chilli. Ne vážně, opravdu všichni ruce nahoru!

A nyní všichni ruce nahoru, kdo milují vařit pokrmy, které vyžadují pouze nakrájení ingrediencí, okořenění, přivedění k varu a možnost na to zapomenout na nějaký čas?

Tak to jsem si myslela. My všichni to milujeme! Takže prosím, dejte šanci tomuto receptu, protože je perfektní pro ty dny, kdy potřebujete přijít s něčím výtečným, ale rozhodně nemáte čas na to stát neustále v kuchyni.

Má perfektní množství pálivosti, skvělou chuť a je vlastně úplné.

A já Vám přísahám, že si jej zamilujete.

Postup přípravy

  1. S tímto receptem je to velice snadné – z hřibů a 1l vody připravte hřibový vývar. Vše nakrájejte, předehřejte veliký hrnec na středně vysokém plamenu s dvěma polévkovýma lžícemi másla, které nechte rozpustit a nejdříve přidejte cibuli a česnek. To vařte po 3 minuty a následně přidejte vše, včetně koření. Důkladně zamíchejte, přiveďte k varu, následně snižte na střední plamen, přikryjte pokličkou a nastavte si časovač na 1 hodinu a 30 minut. Ale samozřejmě nezapomeňte čas od času své chilli zamíchat. Po 1 hodině a 30 minutách, sundejte pokličku a vařte dalších 30 minut, aby se chilli pořádně zahustilo.

  2. A to je vše! Snadné že ano?

    Podávejte s čímkoli chcete, máte rádi či po čem prahnete.

  3. Od rýže po brambory, tortilly, nachos, cokoli, co máte rádi. Já jsem jen skloubila s tortillami a vytvořila na pánvy výborné enchiladas s více chilli v misce jako dip či k jídlu samo o sobě.

  4. Jak udělat enchiladas?

    Naplňte tortillu 3-4 polévkovými lžícemi chilli, přehněte a umístěte do předehřáté nepřilnavé pánve, kde na středním plamenu ji budete z obou stran smažit do zlatohněda či po 3-4 minuty.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte