Pekáček plný chutí
Když si dáte tu práci všechno oloupat, nakrájet a dát péct, nakonec se odměníte výborným obědem nebo večeří, kterou si všichni zamilují. Podobné jídlo nám vařil taťka, když jsme byly děti a mně ty promísené chutě ohromně chutnaly.
- 2h:20m
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí kližka bez kosti | 500 g |
vepřová plec bez kosti | 350 g |
slanina | 100 g |
žampiony čerstvé | 14 kusů |
paprika kapie | 1 kus |
brambory konzumní pozdní | 3 kusy |
mrkev | 1 kus |
brokolice | 0,25 kusu |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 2 kusy |
hořčice dijonská | 1 lžíce |
libeček sušený drhnutý | 1 lžička |
tymián čerstvý | 5 snítek |
sůl | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso nakrájejte na kostky a smíchejte s hořčicí, libečkem, solí a pepřem. Očištěnou zeleninu a brambory nakrájejte na kousky a přidejte k masu, dosolte. Slaninu můžete nechat vyškvařit na pánvi a pak i s mastným přidat do pekáče. Přidejte tymián a podlijte trochou vody nebo vína. Pečte přiklopené asi na 180°C zhruba dvě hodiny.
-
Podávejte s chlebem nebo salátem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů