Pekáček plný chutí

Česnek a kuchyně, základ mojí kuchyně

Když si dáte tu práci všechno oloupat, nakrájet a dát péct, nakonec se odměníte výborným obědem nebo večeří, kterou si všichni zamilují. Podobné jídlo nám vařil taťka, když jsme byly děti a mně ty promísené chutě ohromně chutnaly.

Pekáček plný chutí

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
hovězí kližka bez kosti 500 g
vepřová plec bez kosti 350 g
slanina 100 g
žampiony čerstvé 14 kusů
paprika kapie 1 kus
brambory konzumní pozdní 3 kusy
mrkev 1 kus
brokolice 0,25 kusu
cibule 1 kus
česnek stroužky 2 kusy
hořčice dijonská 1 lžíce
libeček sušený drhnutý 1 lžička
tymián čerstvý 5 snítek
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky a smíchejte s hořčicí, libečkem, solí a pepřem. Očištěnou zeleninu a brambory nakrájejte na kousky a přidejte k masu, dosolte. Slaninu můžete nechat vyškvařit na pánvi a pak i s mastným přidat do pekáče. Přidejte tymián a podlijte trochou vody nebo vína. Pečte přiklopené asi na 180°C zhruba dvě hodiny.

  2. Podávejte s chlebem nebo salátem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů