Pečienka zo šošovice
Pečienka zo šošovice? Prečo nie? Strukoviny nám poskytujú kopu možností na rastlinnú alternatívu mäsitých jedál alebo na rozšírenie jedálnička
- 1h:30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
čočka vařená zelená | 400 g |
ovesné vločky jemné | 100 g |
ořechy vlašské mleté | 50 g |
mrkev | 1 kus |
petržel kořenová | 1 kus |
hladká mouka špaldová celozrnná | 1 lžíce |
vajíčka | 2 kusy |
cibule | 1 kus |
rajský protlak | 2 lžíce |
majoránka sušená drhnutá | 2 lžičky |
mléko polotučné 1,5% tuku | 100 ml |
Postup přípravy
-
Šošovicu varíme spolu s bobkovým listom. Po uvarení ju trochu zmixujeme a zmiešame s ostatnými prísadami, čím vypracujeme cesto stredne tuhej konzistencie. Cesto buď sformujeme do tvaru bochníka a vložíme do pekáča alebo ho rovno dáme do bochníčkovej formy na pečenie. Takéto cesto potrieme vajíčkom rozšľahaným v mlieku.
-
Pečienku pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30-45 minút, dokiaľ nebude hotová. Po upečení sa najlepšie krája, keď je mierne vychladnutá, v teplejšom stave sa môže trocha rozpadať.
-
Ako prílohu k pečienke sme u nás doma mali klasické zemiakovo-zelerové pyré a cviklový šalát so šalotkou nakyselo
-
Jedlo je možno trošku netradičné, no život je príliš krátky na to, aby sme si v kuchyni trochu nezaexperimentovali :))
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů