Pečený tvaroh s jablky a vločkami
Rychlá sladká menší snídaně, svačina nebo zdravý dezert. Potěší vaše chuťové pohárky a zahřeje - ideální na podzim, plný jablek a skořice. Použila jsem malé zapékací mističky, ale můžete použít i jednu větší zapékací misku.
- 25m
- 3 porce
- jednoduché
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vločky ovesné | 60 g |
jablka | 300 g |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
xylitol, cukr březový | 20 g |
kardamom mletý | 1 špetka |
skořice | 0,5 lžičky |
tvaroh měkký polotučný | 250 g |
Postup přípravy
-
Vločky dáme do zapékací mísy a zalijeme trochou vody z konvice, aby nabobtnaly. Přidáme skořici a zamícháme do vloček.
-
Mezitím si nakrájíme jablka na kostičky a dáme je do zapékacích mističek na vločky. Posypeme skořicí.
-
V misce smícháme 2 vajíčka s tvarohem, kardamonem, skořicí a erythritolem, který nám tvaroh trochu osladí (lze vynechat). Nakonec tuto směs nalijeme do mističek na vločky a jablka a dáme péct na cca 20 min při 180°C. Tvaroh se s pečením začne trochu nafukovat.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů