Pečený romadůr s rozmarýnem ve slaninovém kabátku
Velice jednoduché a rychlé jídlo pro milovníky romaduru. Recept je hotový za pár minut. Výborný se salátem i samotný nebo s přílohou.
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
sýr romadur | 100 g |
šunka sušená, pršut, prosciutto | 2 plátky |
rozmarýn | 1 snítka |
Postup přípravy
-
Na talíř jsem si rozložila dva plátky pršutu, použít lze ale jakákoliv sušená šunka. Dobrý bude také s klasickou dušenou šunkou nebo anglickou slaninou. Plátky jsem lehce posypala rozmarýnem a romadůr do nich zabalila. Potom jsem dala do trouby zapéct na 180 stupňů.
-
Na ozdobu jsem si na troše olivového oleje osmahla snítku rozmarýnu dokřupava.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů