Pečený pstruh se zeleninou (od 1 roku)

Máma v kuchyni

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Pečený pstruh se zeleninou (od 1 roku)

Divocí pstruzi z avalorských vod si žádají pořádně dobrodružnou úpravu. Pečení na papíře a ve společnosti zeleniny, která hraje všemi barvami – to je bašta přímo královská

Postup přípravy

  1. Pekáček vystelte pečícím papírem. Brambory a dýni oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti cca 1×1 cm. Nasypte do pekáče, přidejte i ostatní nakrájenou zeleninu (rajčátka celá) a ochuťte solí a bylinkami. Zastříkněte olejem a trošku v pekáčku „prohoďte“, aby se všechna zelenina obalila tukem i kořením.

  2. Pstruha na několika místech nařízněte do kůže (nepříliš hluboko) a prošpikujte plátky citronu. Osolte, posypejte bylinkami a položte do pekáčku na připravenou zeleninu. Přikryjte a pečte na 180°C přibližně 20 minut. Poté odklopte, vyzkoušejte, zda je zelenina správně měkká a v případě že ano, opečte ještě bez poklice do zlatavé barvy.

  3. Výhoda tohoto chodu je v tom, že si zároveň s rybou upečete i přílohu, o kterou se tudíž nemusíte starat. Pokud byste chtěli recept ještě více vylepšit, udělejte k zelenině ještě dip z bylinek a bílého jogurtu.

  4. Ryba se vzhledem ke své alergennosti a taky obsahu rtuti a těžkých kovů doporučuje pro děti od 1 roku. Její přínos je ale nepostradatelný v množství omega-3 mastných kyselin nezbytných pro rozvoj mozku, proto bych se osobně nebránila ani jejímu podávání před prvním rokem - za předpokladu dodržení všech zásad při podávání alergenu.

    Citron a rajčata jsou taktéž jako alergeny doporučovány od 1 roku.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte