Efektní lowcarb lehké jídlo :)
Krásný den, dobrou chuť a sleduj zde:
@hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 25m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Batát | |
---|---|
250 g |
250 g |
sušený 20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 špetka |
1 špetka |
2 ml |
2 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Tvaroh | |
125 g |
125 g |
5 g |
5 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Batát vyrhneme, pokapeme olejem, osolíme a zabalíme do alobalu. Pečeme na 190 doměkka.
Poté vyndáme z alobalu, nařízneme a vydlabeme vnitřek. Smícháme se špekem, sýrem, cibulkou a okořeníme. Dáme zpět do batátu a zapečeme.
-
Tvaroh smícháme s nasekanými sušenými rajčaty a lžičkou majonézy (nemusí být).
Makronutrienty
50%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 599 kJ | 2 516 kJ |
Kalorická hodnota | 143 kcal | 601 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,2 g
3,99 g |
55,4 g
16,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,32 SVJ | 5,54 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,94 g
3,13 g |
33,3 g
13,1 g |
Bílkoviny | 5,25 g | 22 g |
Sůl | 0,581 g | 2,44 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů