PEČENÝ LOSOS
Zdravý losos, rychlá úprava a oběd, který chutná všem:)
- 1h:10m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
losos filet | 400 g |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžičky |
sůl | 4 špetky |
česnek stroužky | 2 kusy |
rozmarýn | 1 snítka |
pepř černý mletý | 2 špetky |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
olivový olej | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Porce lososa ze strany s kůží několikrát svrchu nařízneme a rozložíme na prkénko kůží dolů, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinku odpočívat.
-
Poté maso z obou stran osolíme a opepříme a smažíme na oleji s trochou másla, dvěma roztlačenými stroužky česneku a snítkou čerstvého rozmarýnu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů