Pečený losos s rajčaty a olivami
Jednoduchý pečený losos se zeleninou. Zde byla jako příloha podáván teplý salát z belugy (Recept: Teplý čočkový salát z bellugy).
- 25m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
losos filet | 250 g |
rajčata cherry | 120 g |
olivy černé | 25 g |
olivový olej | 2 lžíce |
sůl | 2 špetky |
pepř černý | 2 špetky |
citrón | 0,5 kusu |
Postup přípravy
-
1. Predehřejte troubu na 200°C. 2. Lososa omyjte a dejte do pekáčku lehce vytřeného olejem. Lososa také jemně potřete olejem, dochuťte solí, pepřem a šťávou z citrónu. 3. Cherry rajčata nakrájejte na poloviny a spolu s olivami dejte do pekáčku k lososovi. Lososa můžete dozdobit plátky citrónu. 4. Pečte v troubě cca 20 minut, aby byl losos propečený, ale stále šťavnatý.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů