Pečený losos s rajčaty a olivami

Jednoduchý pečený losos se zeleninou. Zde byla jako příloha podáván teplý salát z belugy (Recept: Teplý čočkový salát z bellugy).

Pečený losos s rajčaty a olivami

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
losos filet 250 g
rajčata cherry 120 g
olivy černé 25 g
olivový olej 2 lžíce
sůl 2 špetky
pepř černý 2 špetky
citrón 0,5 kusu

Postup přípravy

  1. 1. Predehřejte troubu na 200°C.
2. Lososa omyjte a dejte do pekáčku lehce vytřeného olejem. Lososa také jemně potřete olejem, dochuťte solí, pepřem a šťávou z citrónu.
3. Cherry rajčata nakrájejte na poloviny a spolu s olivami dejte do pekáčku k lososovi. Lososa můžete dozdobit plátky  citrónu.
4. Pečte v troubě cca 20 minut, aby byl losos propečený, ale stále šťavnatý.

    1. Predehřejte troubu na 200°C. 2. Lososa omyjte a dejte do pekáčku lehce vytřeného olejem. Lososa také jemně potřete olejem, dochuťte solí, pepřem a šťávou z citrónu. 3. Cherry rajčata nakrájejte na poloviny a spolu s olivami dejte do pekáčku k lososovi. Lososa můžete dozdobit plátky citrónu. 4. Pečte v troubě cca 20 minut, aby byl losos propečený, ale stále šťavnatý.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů