Pečený losos s rajčaty a olivami

Pečený losos s rajčaty a olivami

Jednoduchý pečený losos se zeleninou. Zde byla jako příloha podáván teplý salát z belugy (Recept: Teplý čočkový salát z bellugy).

Postup přípravy

  1. 1. Predehřejte troubu na 200°C.

    2. Lososa omyjte a dejte do pekáčku lehce vytřeného olejem. Lososa také jemně potřete olejem, dochuťte solí, pepřem a šťávou z citrónu.

    3. Cherry rajčata nakrájejte na poloviny a spolu s olivami dejte do pekáčku k lososovi. Lososa můžete dozdobit plátky citrónu.

    4. Pečte v troubě cca 20 minut, aby byl losos propečený, ale stále šťavnatý.

    Teplý čočkový salát z belugy

    1. Predehřejte troubu na 200°C.
2. Lososa omyjte a dejte do pekáčku lehce vytřeného olejem. Lososa také jemně potřete olejem, dochuťte solí, pepřem a šťávou z citrónu.
3. Cherry rajčata nakrájejte na poloviny a spolu s olivami dejte do pekáčku k lososovi. Lososa můžete dozdobit plátky  citrónu.
4. Pečte v troubě cca 20 minut, aby byl losos propečený, ale stále šťavnatý.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte