Pečený květák se slaninou
Jednoduchá, ale výborná lowcarb příloha... Více receptů u mě na blogu: www.receptyprozivot.cz
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 500 g |
slanina | 100 g |
česnek stroužky | 6 kusů |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Troubu necháme předehřát na 200 °C. Květák očistíme a rozděláme na růžičky, slaninu nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Vše dáme do pekáče, osolíme a zalijeme olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C/ 30 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů