U nás doma se králík nikdy moc nedělal, nebylo kde ho brát, mívali jsme ho jenom občas, když jsme zajeli ke strejdovi z maminčiny strany - a pak jsme to měli i s ukázkou, jak králíka zabít a stáhnout. A tak když se mi v dnešní době králík dostane do rukou, jsem naopak moc ráda a pochutnám si na něm. Tenhle recept velmi jednoduchý, ale překvapivě chuťově geniální. Dát si ho můžete jako my - se špenátem nebo si udělat zelí.
- 4h:15m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Králíka z obou stran osolte, posypejte kmínem, obložte cibulí a slaninou pokrájenou na kostičky
-
Mírně podlijte a dejte péct na 150 stupňů na 2,5 hodiny
-
Po hodině pečení obraťte vrchní stranou dolů, znovu dejte péct a opět za hodinu otočte
-
Dle potřeby podlévejte
-
Na poslední půlhodinu otočte králíka vrchní stranou nahoru a dopečte
-
Podávejte se špenátem či zelím, knedlíky můžete zvolit bramborové nebo houskové
Makronutrienty
2%
64%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 702 kJ | 3 149 kJ |
Kalorická hodnota | 168 kcal | 753 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,594 g
0,156 g |
2,66 g
0,699 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,059 SVJ | 0,266 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,97 g
2,97 g |
44,7 g
13,3 g |
Bílkoviny | 19,1 g | 85,8 g |
Sůl | 0,404 g | 1,81 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů