PEČENÝ KAPR SE ZELENINOU - LC
Skvělé zdravé jídlo, ryba + lowcarb příloha je vždycky top! Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 2h:30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kapr filet | 400 g |
olivový olej | 1 lžíce |
česnek stroužky | 4 kusy |
tymián sušený | 1 lžička |
máslo čerstvé | 50 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
brokolice | 0,5 kusu |
ředkvičky | 4 kusy |
olivový olej | 1 lžička |
máslo čerstvé | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Česnek rozetřu se solí, přidám olej, pepř, tymián a promíchám, potřu kapra a nechám v lednici odležet 2 hodiny. Máslem vytřu zapékací misku, dám porce kapra, a pokladu zbytkem másla, peču na 180°C 30 minut.
-
Brokolici povařím 3 minuty, zchladím a nechám okapat. Na pánvi si rozehřeji máslo s olejem, přidám na čtvrtky pokrájené ředkvičky a restuji asi 3 minuty, přidám brokolici, párkrát prohodím, osolím a opepřím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů