Pečený cuketový salát - nízkosacharidový

Celá já

Je naprosto luxusní tento low carb salátek, skvělý ke grilování... Může se jíst teplé, studené, anebo taky dát rovnou do skleniček, zavíčkovat, otočit dnem vzhůru a po vychladnutí a uložit na „indy“.

Pečený cuketový salát - nízkosacharidový

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
olivový olej 1 lžíce
cibule 5 kusů
cuketa 1 000 g
česnek stroužky 10 kusů
sůl 2 lžíce
ocet vinný červený 2 lžíce
xylitol 1 lžíce
rajčatové pyré, passata 200 g
rajčata 5 kusů
chilli sušené mleté 1 špetka

Postup přípravy

  1. Na olivový olej zpěnit pět větších cibulí nakrájených na půlměsíčky (dala jsem bílou i červenou) a asi 10 stroužků česneku (na plátky), pro milovníky česneku může být víc. Chvilku promíchat a přihodit na hrubém struhadle nastrouhanou cuketu.

  2. Osolit, promíchat, přidat červený vinný ocet, sladidlo, rajčatový protlak nebo pyré, 5 větších nakrájených rajčat, dochutit pepřem, chilli – jak kdo má rád, prohřát a dát na plech do vyhřáté trouby asi na 180-185 stupňů a cca půl hodinky péct, sem tam promíchat.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů