Pečený cuketový salát - nízkosacharidový
Je naprosto luxusní tento low carb salátek, skvělý ke grilování... Může se jíst teplé, studené, anebo taky dát rovnou do skleniček, zavíčkovat, otočit dnem vzhůru a po vychladnutí a uložit na „indy“.
- 45m
- 10 porcí
- středně obtížné
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Paleo
- Párty
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Rostlinný původ
- Saláty
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
olivový olej | 1 lžíce |
cibule | 5 kusů |
cuketa | 1 000 g |
česnek stroužky | 10 kusů |
sůl | 2 lžíce |
ocet vinný červený | 2 lžíce |
xylitol | 1 lžíce |
rajčatové pyré, passata | 200 g |
rajčata | 5 kusů |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Na olivový olej zpěnit pět větších cibulí nakrájených na půlměsíčky (dala jsem bílou i červenou) a asi 10 stroužků česneku (na plátky), pro milovníky česneku může být víc. Chvilku promíchat a přihodit na hrubém struhadle nastrouhanou cuketu.
-
Osolit, promíchat, přidat červený vinný ocet, sladidlo, rajčatový protlak nebo pyré, 5 větších nakrájených rajčat, dochutit pepřem, chilli – jak kdo má rád, prohřát a dát na plech do vyhřáté trouby asi na 180-185 stupňů a cca půl hodinky péct, sem tam promíchat.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů