Zajímavý low carb oběd, doplněný rukolou a sušenými rajčaty je nutričně bohatý a barevný.
Děkujeme za krásný recept Ruth Šormové :)
- 2h:35m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Celer | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
30 g |
30 g |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
Příloha | |
1 hrst |
1 hrst |
6 kusů |
6 kusů |
Postup přípravy
-
Celer oloupat, potřít celý povrch olivovým olejem se solí, zabalit do alobalu a péct na 150 stupňů 2 hodiny.
-
Seříznout špičku a lžící vydlabat vnitřek. Vydlabanou hmotu rozmačkat vidličkou a smíchat se strouhanou gorgonzolou, listy spařeného špenátu a kousky vlašských ořechů. Směsí naplnit celer, na 180 stupňů nezakryté 30 minut zapéct.
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů