Pečený celer, plněný gorgonzolou, vlašskými ořechy a špenátem
Zajímavý low carb oběd, doplněný rukolou a sušenými rajčaty je nutričně bohatý a barevný. Děkujeme za krásný recept Ruth Šormové :)
- 2h:35m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
celer | 1 kus |
olivový olej | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
sýr gorgonzola | 30 g |
špenát, čerstvé listy | 1 hrst |
ořechy vlašské | 1 lžíce |
rukola | 1 hrst |
rajčata sušená v oleji | 6 kusů |
Postup přípravy
-
Celer oloupat, potřít celý povrch olivovým olejem se solí, zabalit do alobalu a péct na 150 stupňů 2 hodiny.
-
Seříznout špičku a lžící vydlabat vnitřek. Vydlabanou hmotu rozmačkat vidličkou a smíchat se strouhanou gorgonzolou, listy spařeného špenátu a kousky vlašských ořechů. Směsí naplnit celer, na 180 stupňů nezakryté 30 minut zapéct.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů