Pečený celer, plněný gorgonzolou, vlašskými ořechy a špenátem

Zajímavý low carb oběd, doplněný rukolou a sušenými rajčaty je nutričně bohatý a barevný. Děkujeme za krásný recept Ruth Šormové :)

Pečený celer, plněný gorgonzolou, vlašskými ořechy a špenátem

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
celer 1 kus
olivový olej 1 lžička
sůl 1 špetka
sýr gorgonzola 30 g
špenát, čerstvé listy 1 hrst
ořechy vlašské 1 lžíce
rukola 1 hrst
rajčata sušená v oleji 6 kusů

Postup přípravy

  1. Celer oloupat, potřít celý povrch olivovým olejem se solí, zabalit do alobalu a péct na 150 stupňů 2 hodiny.

  2. Seříznout špičku a lžící vydlabat vnitřek. Vydlabanou hmotu rozmačkat vidličkou a smíchat se strouhanou gorgonzolou, listy spařeného špenátu a kousky vlašských ořechů. Směsí naplnit celer, na 180 stupňů nezakryté 30 minut zapéct.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů