Skvělá lowcarb příloha, užijete jakoukoliv sezónní zeleninu.
Děkujeme Lence Divínové za tip :)
- 20m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zelenina | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
5 kusů |
5 kusů |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Zeleninu si oloupeme a nakrájíme na kousky.
Smícháme s kořením a olejem a dáme péct asi 15minut/200°C.
Použijeme jakoukoliv sezónní zeleninu - cuketu, mrkev, kedlubny...
Makronutrienty
85%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 296 kJ | 646 kJ |
Kalorická hodnota | 70,7 kcal | 154 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,9 g
4,89 g |
32,6 g
10,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,49 SVJ | 3,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,886 g
0,125 g |
1,93 g
0,272 g |
Bílkoviny | 1,69 g | 3,7 g |
Sůl | 0,416 g | 0,909 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů