PEČENÉ ZELENINOVÉ RIZOTO

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

PEČENÉ ZELENINOVÉ RIZOTO

Děti mi odkývaly, že dneska klidně může být bezmasý oběd, když nemáme tatínka doma.

Takže takové odlehčené české zeleninové rizoto byla skvělá volba. "Jen prý aby tam bylo hóóódně sýra", staral se Kuba. Nezapře, že je po mamince...

Postup přípravy

  1. Rýži orestovat na sádle a vsypat do pekáče, přidat zeleninu, rozpuštěné kostky vývaru, sůl, pepř a bylinky, důkladně promíchat a zalít vodou tak, aby hladina vody byla asi 0,5cm nad směsí.

  2. Přes pekáč přetáhneme alobal, zajistíme víkem a pečeme cca 1 hodinu na 180 stupňů.

  3. Pozn.: Maso lze samozřejmě přidat také. Nakrájíme ho na nudličky, orestujeme a přidáme ke směsi do pekáče.

    Výborné jsou třeba i houby, ať už čerstvé, mražené či sušené. Dáváme-li sušené, raději přidáme i malinko více tekutiny.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte