PEČENÉ VEPŘOVÉ MASO A BATÁTY S PESTEM
Syté lowcarb jídlo, děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 3h:40m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Párty
- Pečení
- Recepty po babičce
- Silvestr
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
uzená žebra | 1 kg |
vepřová plec | 1 kg |
cibule | 400 g |
vývar masový domácí | 200 ml |
sůl | 1 lžička |
hořčice hrubozrnná | 3 lžíce |
citrón | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,3 lžičky |
olivový olej | 100 ml |
česnek stroužky | 2 kusy |
citrón | 1 kus |
nakládané kyselé okurky | 1 kus |
hořčice dijonská | 1 lžička |
petrželka, petrželová nať | 2 hrsti |
bazalka čerstvá | 1 hrst |
čerstvá máta | 1 hrst |
olivový olej | 100 ml |
Postup přípravy
-
Vepřová žebra a plec omyji, osuším, osolím a potřu marinádou ze všech stran. Cibuli nakrájím na půlměsíčky, dám na dno pekáčku, položím maso, podliji vývarem, přiklopím a peču 160°C cca 3 hodiny.
-
Pak odklopím, přidám nakrájené batáty, zesílím na 180°C a peču ještě zhruba půl hodiny. Podávám s pestem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů