PEČENÉ VEPŘOVÉ MASO A BATÁTY S PESTEM

Oli

Syté lowcarb jídlo, děkujeme Věře Husákové za recept :)

PEČENÉ VEPŘOVÉ MASO A BATÁTY S PESTEM

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
uzená žebra 1 kg
vepřová plec 1 kg
cibule 400 g
vývar masový domácí 200 ml
sůl 1 lžička
hořčice hrubozrnná 3 lžíce
citrón 1 kus
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,3 lžičky
olivový olej 100 ml
česnek stroužky 2 kusy
citrón 1 kus
nakládané kyselé okurky 1 kus
hořčice dijonská 1 lžička
petrželka, petrželová nať 2 hrsti
bazalka čerstvá 1 hrst
čerstvá máta 1 hrst
olivový olej 100 ml

Postup přípravy

  1. Vepřová žebra a plec omyji, osuším, osolím a potřu marinádou ze všech stran. Cibuli nakrájím na půlměsíčky, dám na dno pekáčku, položím maso, podliji vývarem, přiklopím a peču 160°C cca 3 hodiny.

  2. Pak odklopím, přidám nakrájené batáty, zesílím na 180°C a peču ještě zhruba půl hodiny. Podávám s pestem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů