Pečené tvarohové langoše ze špaldové mouky
Langoše jsou bohužel kalorická pecka. Občas si je ale rádi dáme. Ne ty klasické, jak je znáte od stánku. Ale tyhle rychlé, daleko zdravější a pořád velmi dobré.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh měkký nízkotučný | 250 g |
hladká mouka špaldová celozrnná | 80 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 lžičky |
sůl | 0,2 lžičky |
Postup přípravy
-
Všechny suché suroviny promícháme v misce. Přidáme vejce, tvaroh a rozmícháme na hladké těsto. Troubu rozehřejeme na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem nebo do formy na koláče namažeme lžící těsto. Pečeme cca 25 - 30 minut, až začnou být okraje křupavé. Finální úpravu necháme na vás - můžete potřít domácím kečupem, rozetřeným česnekem a posypat pořádnou porcí strouhaného sýra.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů