Langoše jsou bohužel kalorická pecka. Občas si je ale rádi dáme. Ne ty klasické, jak je znáte od stánku. Ale tyhle rychlé, daleko zdravější a pořád velmi dobré.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Na langoše: | |
---|---|
250 g |
250 g |
hladká mouka špaldová celozrnná 80 g |
80 g |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
Postup přípravy
-
Všechny suché suroviny promícháme v misce. Přidáme vejce, tvaroh a rozmícháme na hladké těsto.
Troubu rozehřejeme na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem nebo do formy na koláče namažeme lžící těsto. Pečeme cca 25 - 30 minut, až začnou být okraje křupavé.
Finální úpravu necháme na vás - můžete potřít domácím kečupem, rozetřeným česnekem a posypat pořádnou porcí strouhaného sýra.
Makronutrienty
49%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 661 kJ | 1 282 kJ |
Kalorická hodnota | 158 kcal | 306 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,2 g
3,03 g |
35,4 g
5,87 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,82 SVJ | 3,54 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,92 g
0,574 g |
3,71 g
1,11 g |
Bílkoviny | 17 g | 33 g |
Sůl | 0,53 g | 1,03 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů