Pečené Tandoori ředkvičky s mandlovými hranolky
Mám moc ráda Tandoori masalu. V kombinaci s pečenými ředkvičkami je ale k nezaplacení.
- 18m
- 2 porce
- jednoduché
- Evropská
- Lchf, low carb
- Paleo
- Pečení
- Přílohy
- Rostlinný původ
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
ředkvičky | 4 svazky |
kořenicí směs tandori masala | 1 lžíce |
olivový olej | 2 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sojová omáčka | 1 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
mandle kousky | 20 g |
Postup přípravy
-
Ředkvičky omyjeme, očistíme a rozpůlíme. Okořeníme a osolíme podle chuti. Zakapeme olejem, sojovou omáčkou a trochou citronové šťávy. Zasypeme mandlovými kousky a promícháme:) Troubu vyhřejeme na 180°C. Kořeněné ředkvičky do ní vložíme a pečeme, dokud nezesklovatí a podle vlastní chuti - někdo je raději měkčí, někdo zase křupavější.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů