Mám moc ráda Tandoori masalu. V kombinaci s pečenými ředkvičkami je ale k nezaplacení.
- 18m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
4 svazky |
4 svazky |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Ředkvičky omyjeme, očistíme a rozpůlíme. Okořeníme a osolíme podle chuti. Zakapeme olejem, sojovou omáčkou a trochou citronové šťávy. Zasypeme mandlovými kousky a promícháme:)
Troubu vyhřejeme na 180°C. Kořeněné ředkvičky do ní vložíme a pečeme, dokud nezesklovatí a podle vlastní chuti - někdo je raději měkčí, někdo zase křupavější.
Makronutrienty
35%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 299 kJ | 1 067 kJ |
Kalorická hodnota | 71,4 kcal | 255 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,97 g
1,81 g |
14,2 g
6,48 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,397 SVJ | 1,42 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,89 g
0,809 g |
21 g
2,89 g |
Bílkoviny | 1,36 g | 4,86 g |
Sůl | 0,844 g | 3,02 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů