Podáváme jako předkrm či malé občerstvení, bylo by asi dobré i jako příloha k masu.
Jako spousta lidí jsem poznamenaná školní podobou červené řepy, kdy červené cosi chuti a barvy nevábné bylo kydnuto na talíř a dítě, jez :( Od té doby řepu nejím a dnes jsem došla k názoru, že tento předsudek v sobě zlomím. Musím přiznat, pochutnala jsem si, řepa dokáže mít i lahodnou chuť i barvu, doporučuji zkusit:)
- 1h:10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
2 stroužky |
2 stroužky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 snítka |
1 snítka |
Postup přípravy
-
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na 0,5 cm plátky, které poklademe na dvojitý alobal, proložíme plátky česneku, osolíme a zakapeme olivovým olejem.
-
Alobal utěsníme a balíček pečeme na 200°C přibližně 45 minut-1 hodinu.
-
Poté trochu zchladlé upečené plátky poklademe třešničkami mozarelly, upevníme párátkem, zakápneme olivovým olejem, který zbyl v alobalu a ozdobíme bazalkou, případně ještě lehce osolíme, čímž podtrhneme sladkost řepy.
Makronutrienty
34%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 519 kJ | 1 897 kJ |
Kalorická hodnota | 124 kcal | 453 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,67 g
4,71 g |
28 g
17,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,767 SVJ | 2,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,56 g
3,81 g |
27,6 g
13,9 g |
Bílkoviny | 7,3 g | 26,7 g |
Sůl | 0,727 g | 2,66 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů