Pečené plátky červené řepy s mozarellou a bazalkou

isindy

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Pečené plátky červené řepy s mozarellou a bazalkou

Podáváme jako předkrm či malé občerstvení, bylo by asi dobré i jako příloha k masu.

Jako spousta lidí jsem poznamenaná školní podobou červené řepy, kdy červené cosi chuti a barvy nevábné bylo kydnuto na talíř a dítě, jez :( Od té doby řepu nejím a dnes jsem došla k názoru, že tento předsudek v sobě zlomím. Musím přiznat, pochutnala jsem si, řepa dokáže mít i lahodnou chuť i barvu, doporučuji zkusit:)

Postup přípravy

  1. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na 0,5 cm plátky, které poklademe na dvojitý alobal, proložíme plátky česneku, osolíme a zakapeme olivovým olejem.

  2. Alobal utěsníme a balíček pečeme na 200°C přibližně 45 minut-1 hodinu.

  3. Poté trochu zchladlé upečené plátky poklademe třešničkami mozarelly, upevníme párátkem, zakápneme olivovým olejem, který zbyl v alobalu a ozdobíme bazalkou, případně ještě lehce osolíme, čímž podtrhneme sladkost řepy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte