Pečené papriky

Michaela Rau

Pečené papriky by se měly do týdne sníst, ale v lednici prý vydrží naložené až měsíc. No nemohu potvrdit, protože mě vydržely něco málo přes 24 hodin. I když je teda pravda, že jsem měla jenom malé množství - ze 3 barevných paprik. Každopádně v sezóně se na ně chystám a naložím jich do lednice pořádnou zásobu.

Pečené papriky

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
papriky - více barev 300 g
olivový olej 100 ml
česnek stroužky 2 kusy
ocet balsamikový 50 ml
sůl 2 g
bylinky čerstvé směs, bouquet garni 5 g

Postup přípravy

  1. Papriky očistěte a rozkrájejte na díly

  2. Gril v troubě rozehřejte na 200 stupňů

  3. Naporcované papriky vložte na suchý plech nebo do zapékací mísy a dejte péct pod gril do trouby přibližně na půl hodiny

  4. Pokud nemáte v troubě gril, můžete papriky upéct, jen je před pečením je zacákejte trochou olivového oleje, podle druhu trouby bude pečení trvat přibližně 35-40 minut

  5. Pokud by se vám papriky nepekly stejnoměrně, přeskládejte je dle potřeby tak, aby se všechny opekly stejně - slupky paprik mají být až černé

    Pokud by se vám papriky nepekly stejnoměrně, přeskládejte je dle potřeby tak, aby se všechny opekly stejně - slupky paprik mají být až černé

  6. Po upečení přiklopte zapékací nádobu víkem nebo přendejte papriky do igelitového sáčku asi na 10 minut - aby se zapařily a pak oloupejte, nebojte, při správně upečených paprikách to jde samo

  7. Oloupané papriky naskládejte do nádoby, zasypejte bylinkami - já měla jenom sušené - provensálské

  8. Pokud budete dávat papriky na sebe po vrstvách, tak každou posypejte hrubou solí a bylinkami a můžete dát plátky česneku - na ten já jaksi zapomněla

  9. V misce metličkou rozmíchejte olivový olej s octem a směsí zalijte papriky

  10. Nechte marinovat do druhého dne, aby se sůl rozpustila a papriky stihly natáhnout všechny chutě

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů