Pečené masové koule - nízkoscharidové

Oli

Je to docela rychlé, zdravé a velmi dobré low carb (LC) jídlo, zkuste k bědu/večeři upéct, pochutnáte si.

Pečené masové koule - nízkoscharidové

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
směs koření na mleté maso 500 g
vajíčka 1 kus
sýr eidam 30% 100 g
cibule 1 kus
česnek stroužky 2 kusy
sůl 1 lžička
majoránka sušená drhnutá 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
kořenící směs na mletá masa 1 lžička
kečup jemný 150 g
voda 100 ml

Postup přípravy

  1. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí a nasekaným česnekem, přidáme vajíčko, nastrouhaný sýr najemno a ostatní ingredience.

  2. Do vymazané remosky naskládáme koule (já 8 kusů), necháme zatáhnout a po chvíli podlijeme kečupem. Dle potřeby podlijeme vodou. Pečeme asi 30 minut.

  3. Podáváme s čerstvou zeleneninou, nudlemi z cukety, ředkve, květákovou rýží, kaší, LC pečivem...dle hladu:).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů