Pečené malé brambory - grenaille

Jídelní plán

Pečené malé brambory - grenaille

Vynikající úpravou nových brambor jsou brambory pečené v troubě.

Postup přípravy

  1. Nejprve předehřejte troubu na 200 °C. Důkladně umyjte a osušte malé brambory (grenaille), na porci vychází cca 4 brambůrky na osobu. V míse je smíchejte se solí, kořením (my milujeme celé stroužky česneku a rozmarýn) a olivovým olejem, aby byly brambory směsí rovnoměrně pokryté.

    Připravené brambory rozprostřete na plech vyložený alobalem, propíchejte vidličkou a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti brambor a výkonu vaší trouby. Jestli jsou brambory hotové, můžete snadno otestovat vidličkou - pokud jde dovnitř hladce, brambory jsou hotové.

    Přípravu brambor můžete urychlit tím, že brambory předvaříte. A pokud to uděláte den dopředu, dojde ke zchlazení a tak i příznivějšímu vlivu na výsledné glykémie.

    Po upečení brambory vyjměte z trouby, přeneste je na servírovací talíř a podávejte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte