Pečené kuřecí stehno s květákovo-hráškovou "rýží"
Klasika v lowcarb stylu, doplněná čerstvým salátem... Spousta dalších nápadů na vás čeká zde↙️ https://www.instagram.com/p/CeiZwYxrYLI/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 50m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Oslava
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehna | 2 kusy |
bylinky čerstvé směs | 1 hrst |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 lžička |
květák | 1 kus |
hrášek mražený | 30 g |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Stehna si nasolíme, napepříme, proložíme bylinkami a pečeme na 180 stupňů cca 45 minut, na posledních pár minut zvýšíme teplotu a pustíme větráček, dokud není kůžička pěkně zlatavá a křupavá.
-
Květák si rozmixujeme (nastrouháme na struhadlo) na menší kousky (zrníčka) a dáme rendlíku, přidáme hrášek, sůl a dusíme doměkka.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů