Lepší než s bramborem nebo s rýží.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Kuřecí stehna okořeníme, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme a pečeme cca na 180 – 190°C. Před koncem pečení odklopíme poklici a necháme zezlátnout.
-
Bulgur nasypeme do hrnce, přidáme vodu v poměru 1 díl bulguru na 2 díly vody a osolíme. Přivedeme k varu. Jakmile se bulgur začne vařit, sundáme z plynu, přiklopíme na necháme na teplém místě dojít. Bulgur je hotový, když vsákne všechnu vodu.
Makronutrienty
43%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 664 kJ | 1 718 kJ |
Kalorická hodnota | 159 kcal | 411 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,2 g
0,139 g |
41,9 g
0,361 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,62 SVJ | 4,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,7 g
0,818 g |
6,98 g
2,12 g |
Bílkoviny | 18,4 g | 47,5 g |
Sůl | 1,78 g | 4,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů