Pečené kuřecí stehno na zelí
Moc dobré a na přípravu nenáročné jídlo. Takto připravené kysané zelí jsem si velmi oblíbila, protože jej krásně dochutí vypečená šťáva s kuřete :-)
- 1h:20m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehna | 2 kusy |
slanina | 100 g |
jablka | 0,5 kusu |
kysané bílé zelí | 400 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si roztopím troubu na 175° C. Na pánvi si nejprve orestuji na kostičky nakrájenou slaninu a když je hotovo, přendám slaninu do pekáčku, ve kterém budu jídlo péct. Ve výpeku ze slaniny si pak také z obou stran orestuji dozlatova kuřecí stehno. Nezapomenu jej okořenit - sůl, pepř a přidala jsem i trošku mleté papriky. Do pekáčku k orestované slanině přidám kysené zelí a nastrouhanou půlku jablíčka, pár kuliček jalovce a promíchám. Na zelí pak položím orestované kuřecí stehno, pekáček zakryju alobalem a peču cca 60 - 90 minut (záleží na velikosti masa). Na posledních cca 20 minut sundám z pekáčku alobal, aby kuře chytlo barvu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů