Pečené kuřecí stehno na zelí

Adéla Kábelová

Moc dobré a na přípravu nenáročné jídlo. Takto připravené kysané zelí jsem si velmi oblíbila, protože jej krásně dochutí vypečená šťáva s kuřete :-)

Pečené kuřecí stehno na zelí

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehna 2 kusy
slanina 100 g
jablka 0,5 kusu
kysané bílé zelí 400 g

Postup přípravy

  1. Nejprve si roztopím troubu na 175° C. Na pánvi si nejprve orestuji na kostičky nakrájenou slaninu a když je hotovo, přendám slaninu do pekáčku, ve kterém budu jídlo péct. Ve výpeku ze slaniny si pak také z obou stran orestuji dozlatova kuřecí stehno. Nezapomenu jej okořenit - sůl, pepř a přidala jsem i trošku mleté papriky. Do pekáčku k orestované slanině přidám kysené zelí a nastrouhanou půlku jablíčka, pár kuliček jalovce a promíchám. Na zelí pak položím orestované kuřecí stehno, pekáček zakryju alobalem a peču cca 60 - 90 minut (záleží na velikosti masa). Na posledních cca 20 minut sundám z pekáčku alobal, aby kuře chytlo barvu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů