Pečené kuřecí stehno na zelí

Adéla Kábelová

Pečené kuřecí stehno na zelí

Moc dobré a na přípravu nenáročné jídlo. Takto připravené kysané zelí jsem si velmi oblíbila, protože jej krásně dochutí vypečená šťáva s kuřete :-)

Postup přípravy

  1. Nejprve si roztopím troubu na 175° C. Na pánvi si nejprve orestuji na kostičky nakrájenou slaninu a když je hotovo, přendám slaninu do pekáčku, ve kterém budu jídlo péct. Ve výpeku ze slaniny si pak také z obou stran orestuji dozlatova kuřecí stehno. Nezapomenu jej okořenit - sůl, pepř a přidala jsem i trošku mleté papriky. Do pekáčku k orestované slanině přidám kysené zelí a nastrouhanou půlku jablíčka, pár kuliček jalovce a promíchám. Na zelí pak položím orestované kuřecí stehno, pekáček zakryju alobalem a peču cca 60 - 90 minut (záleží na velikosti masa). Na posledních cca 20 minut sundám z pekáčku alobal, aby kuře chytlo barvu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte