Moc dobré a na přípravu nenáročné jídlo. Takto připravené kysané zelí jsem si velmi oblíbila, protože jej krásně dochutí vypečená šťáva s kuřete :-)
- 1h:20m
- 2 porce
- jednoduché
Postup přípravy
-
Nejprve si roztopím troubu na 175° C. Na pánvi si nejprve orestuji na kostičky nakrájenou slaninu a když je hotovo, přendám slaninu do pekáčku, ve kterém budu jídlo péct. Ve výpeku ze slaniny si pak také z obou stran orestuji dozlatova kuřecí stehno. Nezapomenu jej okořenit - sůl, pepř a přidala jsem i trošku mleté papriky. Do pekáčku k orestované slanině přidám kysené zelí a nastrouhanou půlku jablíčka, pár kuliček jalovce a promíchám. Na zelí pak položím orestované kuřecí stehno, pekáček zakryju alobalem a peču cca 60 - 90 minut (záleží na velikosti masa). Na posledních cca 20 minut sundám z pekáčku alobal, aby kuře chytlo barvu.
Makronutrienty
12%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 579 kJ | 2 839 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 679 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,76 g
2,78 g |
13,5 g
13,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,276 SVJ | 1,35 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,5 g
3,5 g |
51,3 g
17,1 g |
Bílkoviny | 9,02 g | 44,2 g |
Sůl | 0,504 g | 2,47 g |
Alergeny
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů