Pečené kuřecí čtvrtky v rajčatové omáčce
Sytý nízkosacharidový oběd, plný zeleniny. Děkujeme Kačce Kolníkové za recept :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa, čtvrtky | 4 kusy |
kořenicí směs na kuře | 4 lžičky |
cibule | 2 kusy |
vepřové sádlo | 1 lžíce |
česnek stroužky | 5 kusů |
paprika bílá | 3 kusy |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená | 400 g |
rajský protlak | 80 g |
cuketa | 1 kus |
xylitol | 1 lžička |
sojová omáčka | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Čtvrtky (já měla 4 kusy) dát do pekáčku, posypat kořením na kuře, přidat 2-3 cibule na kolečka, lžíci sádla, 5 stroužků česneku na plátky, trošku podlít vodou a dát péct do trouby na 200 stupňů.
-
Cca po 40 minutách přidat 3 nakrájené papriky, 2 plechovky drcených sterilovaných rajčat + jeden malý rajčatový protlak,cuketu nakrájenou na kostičky, lžičku sladidla, trošku sojovky a dopéct maso do měkka. Podle chuti přidat sůl, nebo sladidlo.
-
Jako přílohu jsem si zvolila lučinový knedlík (rcpt. zde také), do kterého jsem přidala lžičku černého sezamu. www.jidelniplan.cz/recepty/vyborny-a-snadny-low-carb-lucinovy-knedlik
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů