Pečené kuřecí čtvrtky v rajčatové omáčce

Sytý nízkosacharidový oběd, plný zeleniny. Děkujeme Kačce Kolníkové za recept :)

Pečené kuřecí čtvrtky v rajčatové omáčce

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa, čtvrtky 4 kusy
kořenicí směs na kuře 4 lžičky
cibule 2 kusy
vepřové sádlo 1 lžíce
česnek stroužky 5 kusů
paprika bílá 3 kusy
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 400 g
rajský protlak 80 g
cuketa 1 kus
xylitol 1 lžička
sojová omáčka 1 lžička
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Čtvrtky (já měla 4 kusy) dát do pekáčku, posypat kořením na kuře, přidat 2-3 cibule na kolečka, lžíci sádla, 5 stroužků česneku na plátky, trošku podlít vodou a dát péct do trouby na 200 stupňů.

  2. Cca po 40 minutách přidat 3 nakrájené papriky, 2 plechovky drcených sterilovaných rajčat + jeden malý rajčatový protlak,cuketu nakrájenou na kostičky, lžičku sladidla, trošku sojovky a dopéct maso do měkka. Podle chuti přidat sůl, nebo sladidlo.

  3. Jako přílohu jsem si zvolila lučinový knedlík (rcpt. zde také), do kterého jsem přidala lžičku černého sezamu. www.jidelniplan.cz/recepty/vyborny-a-snadny-low-carb-lucinovy-knedlik

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů