Sytý nízkosacharidový oběd, plný zeleniny.
Děkujeme Kačce Kolníkové za recept :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
4 lžičky |
4 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
5 kusů |
5 kusů |
3 kusy |
3 kusy |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 400 g |
400 g |
80 g |
80 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Čtvrtky (já měla 4 kusy) dát do pekáčku, posypat kořením na kuře, přidat 2-3 cibule na kolečka, lžíci sádla, 5 stroužků česneku na plátky, trošku podlít vodou a dát péct do trouby na 200 stupňů.
-
Cca po 40 minutách přidat 3 nakrájené papriky, 2 plechovky drcených sterilovaných rajčat + jeden malý rajčatový protlak,cuketu nakrájenou na kostičky, lžičku sladidla, trošku sojovky a dopéct maso do měkka. Podle chuti přidat sůl, nebo sladidlo.
-
Jako přílohu jsem si zvolila lučinový knedlík (rcpt. zde také), do kterého jsem přidala lžičku černého sezamu.
www.jidelniplan.cz/recepty/vyborny-a-snadny-low-carb-lucinovy-knedlik
Makronutrienty
25%
63%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 321 kJ | 1 880 kJ |
Kalorická hodnota | 76,8 kcal | 449 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,29 g
1,11 g |
25,1 g
6,51 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,429 SVJ | 2,51 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,96 g
0,541 g |
11,4 g
3,17 g |
Bílkoviny | 10,7 g | 62,8 g |
Sůl | 0,422 g | 2,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů