Pečené kuře na kreolský způsob

Recepty pro život

Co takhle zkusit pečené kuře trochu jinak? Třeba na kreolský způsob s lehce pikantním kreolským kořením.

Pečené kuře na kreolský způsob

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa, čtvrtky 4 kusy
rajčata 4 kusy
žlutá paprika 2 kusy
červená paprika 2 kusy
cibulka jarní, sečka 2 kusy
česnek stroužky 4 kusy
citronová šťáva, čerstvá 2 lžíce
tymián čerstvý 3 snítky
rozmarýn 3 snítky
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 2 špetky
kořenicí směs kreolská směs 2 lžíce
olivový olej 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Kuřecí čtvrtky si pro lepší manipulaci rozdělíme každou na dvě části. Poté je osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou.

  2. Do větší pánve nalijeme olej a opečeme na něm kuřecí kousky asi 3-4 minuty z každé strany.

  3. Mezitím si nakrájíme jarní cibulku, česnek a papriky.

  4. Opečené kuře dáme stranou do pekáče a do pánve po kuřeti dáme obdělat nakrájenou zeleninu.

  5. V mezičase si necháme předehřát troubu na 180 °C a připravíme zbytek ingrediencí. Nakrájíme rajčata na kostičky a v misce smícháme koření na kreolskou směs (pokud již nemáme hotovou).

  6. Rajčata a koření přidáme k osmahnuté zelenině, vše řádně promícháme a dáme do pekáče ke kuřeti. Pokud máme, přidáme ještě pár snítek čerstvého tymiánu a rozmarýnu.

  7. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-40 minut, dokud není kuře zcela propečené.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů