Pečené kuře na kreolský způsob
Co takhle zkusit pečené kuře trochu jinak? Třeba na kreolský způsob s lehce pikantním kreolským kořením.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa, čtvrtky | 4 kusy |
rajčata | 4 kusy |
žlutá paprika | 2 kusy |
červená paprika | 2 kusy |
cibulka jarní, sečka | 2 kusy |
česnek stroužky | 4 kusy |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
tymián čerstvý | 3 snítky |
rozmarýn | 3 snítky |
sůl | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
kořenicí směs kreolská směs | 2 lžíce |
olivový olej | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Kuřecí čtvrtky si pro lepší manipulaci rozdělíme každou na dvě části. Poté je osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou.
-
Do větší pánve nalijeme olej a opečeme na něm kuřecí kousky asi 3-4 minuty z každé strany.
-
Mezitím si nakrájíme jarní cibulku, česnek a papriky.
-
Opečené kuře dáme stranou do pekáče a do pánve po kuřeti dáme obdělat nakrájenou zeleninu.
-
V mezičase si necháme předehřát troubu na 180 °C a připravíme zbytek ingrediencí. Nakrájíme rajčata na kostičky a v misce smícháme koření na kreolskou směs (pokud již nemáme hotovou).
-
Rajčata a koření přidáme k osmahnuté zelenině, vše řádně promícháme a dáme do pekáče ke kuřeti. Pokud máme, přidáme ještě pár snítek čerstvého tymiánu a rozmarýnu.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-40 minut, dokud není kuře zcela propečené.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů