Pečené kuře a zeleninové hranolky na smetaně - LC
Velmi jednoduché, barevné a zdravé low carb jídlo. :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehna | 2 kusy |
sůl himálajská jemná | 0,5 lžičky |
kořenicí směs na kuře | 10 g |
máslo čerstvé | 4 lžičky |
kedlubna | 2 kusy |
mrkev | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 150 ml |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
sůl himálajská jemná | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Kuřecí stehna jsem osolila, okořenila a vložila do pekáčku. Na každé stehno jsem položila dva kousky másla. Podlila jsem vodou a upekla v troubě do měkka. V troubě stehna neotáčím ani nepolévám. Pak se udělá takováto krásná a křupavá kůrka.
-
Kedlubny a mrkev jsem nakrájela na menší hranolky. Povařila jsem je v osolené vodě (cca 10 minut) a poté vodu scedila. Na pánvi jsem rozehřála máslo, zeleninu jsem krátce osmahla, dochutila solí a pepřem a přilila smetanu. Nechala jsem chvíli povařit, než se smetana zredukovala.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů