Pečené kuře a zeleninové hranolky na smetaně - LC

Laduš

Velmi jednoduché, barevné a zdravé low carb jídlo. :)

Pečené kuře a zeleninové hranolky na smetaně - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehna 2 kusy
sůl himálajská jemná 0,5 lžičky
kořenicí směs na kuře 10 g
máslo čerstvé 4 lžičky
kedlubna 2 kusy
mrkev 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 150 ml
máslo čerstvé 1 lžíce
sůl himálajská jemná 0,5 lžičky
pepř černý mletý 2 špetky

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna jsem osolila, okořenila a vložila do pekáčku. Na každé stehno jsem položila dva kousky másla. Podlila jsem vodou a upekla v troubě do měkka. V troubě stehna neotáčím ani nepolévám. Pak se udělá takováto krásná a křupavá kůrka.

  2. Kedlubny a mrkev jsem nakrájela na menší hranolky. Povařila jsem je v osolené vodě (cca 10 minut) a poté vodu scedila. Na pánvi jsem rozehřála máslo, zeleninu jsem krátce osmahla, dochutila solí a pepřem a přilila smetanu. Nechala jsem chvíli povařit, než se smetana zredukovala.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů