PEČENÉ KŘEPELKY S HRÁŠKOVÝM PYRÉ A CUKETOVOU NÁDIVKOU

PEČENÉ KŘEPELKY S HRÁŠKOVÝM PYRÉ A CUKETOVOU NÁDIVKOU 1 další fotka

Dnes jsem poprvé okusila křepelky, z mého pohledu jsou křepelky jsou spíše taková delikatesa. Ať chuťově, či z hlediska přípravy...slavnostní oběd. Ale pokud někdy zkusíte, určitě nezapomete. Masíčko je vláčnějsi, není suché a chuťově je výborné.

Děkujeme za luxusní menu Luc Ka :)

Postup přípravy

  1. Nastrouháme cuketu, posolíme, necháme min. 30 minut vypotit, poté přes plátýnko vymačkáme přebytečnou vodu. Mezitím si najemno nastrouháme sýr, pokrájíme uzeninu na kostičky, nasekáme bylinky a malou cibuli nakrájíme na jemno. Vše dáme stranou do mísy.

  2. Křepelky očistíme, zbavíme přebytečných drobů, mírně nasolíme a trochu osolíme i uvnitř.

  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a rozprostřeme na dno pekáče. Zapneme troubu na 160⁰C a dáme si vařit 1L vody na hrášek.

  4. K vymačkané cuketě přidáme sýr, uzeninu, rozšlehané žloutky s KPDP, mouku, bylinky, prolisovaný česnek a okořeníme.Vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu a vmícháme ho do nádivky.

  5. Částí nádivky naplníme křepelky. Křepelky pak uzavřeme, potřeme poctivě sádlem ze všech stran. Cibuli v pekáči mírně podlijeme, zakápneme olejem, osolíme, opepříme. Přidáme snítky rozmarýnu a na tento základ položíme křepelky.

    Zbytek nádivky dáme do vymazané formy.

  6. Pekáč s křepelkami zakryjeme alobalem (s několika dírkami, aby mohla unikat pára) a spolu s nádivkou dáme péci do trouby. Nádivku v pekáči hlídat, bude upečená dříve než křepelky (záleží na velikosti formy).

    Křepelky pečeme 30-40min. Poté odstraníme alobal a dopečeme kůrku.

  7. Jakmile začne vřít voda na hrášek, osolíme a hrášek od ní nasypeme. Vaříme cca. 8 min. a poté přidáme mátu a hrnec odstavíme z plotny. Máta by měla mírně zvadnout.

  8. Hrášek scedíme, ale vodu nevyléváme. K hrášku s mátou přidáme pepř, máslo a smetanu. Mixérem vymixujeme pyré do požadované konzistence (pokud je příliš husté, přidáme trochu vody z vaření)

  9. Krásně naservírujeme a užíváme si slavnostní jarní krmě :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte