Pečené kachní stehno a celerové hranolky
Luxusní lowcarb oběd, kdo by nemiloval... @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 2h
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Oslava
- Paleo
- Pečení
- Posvícení
- Primal
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kachní stehna, čtvrtky zadní | 2 kusy |
kmín celý | 2 špetky |
sůl | 4 špetky |
celer | 0,5 kusu |
oregano, dobromysl sušená | 1 špetka |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
olivový olej | 0,5 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Stehna okořeníme, dáme do pekáče, mírně podlijeme vodou, přiklopíme víkem a pečeme na 180 stupňů cca 2 hodiny. Poté odklopíme víko a dopečeme pod grilem dozlatova.
-
Celer nakrájíme na hranolky, okořeníme, pokapeme olejem a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů