Výborný nízkosacharidový oběd s cuketou od Boženky Vaculkové, děkujeme:)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
smíchat s 1/2hrnkem vody 3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Cuketu nakrájet na plátky, dát do vymazaného pekáčku. Maso nakrájet, osolit, opepřit, posypat kmínem a suš česnekem a přidat k cuketě. Přidat fazolky, citron nakrájený na plátky, zalít hořčicí smíchanou s vodou, pokapat olivovým olejem, péct zvolna na 160st 45 minut, pak zvýšit na 180st a upéct do zlatova.
Makronutrienty
29%
59%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 259 kJ | 1 216 kJ |
Kalorická hodnota | 61,9 kcal | 291 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,99 g
0,474 g |
18,7 g
2,23 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,399 SVJ | 1,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,72 g
0,236 g |
8,07 g
1,11 g |
Bílkoviny | 8,15 g | 38,3 g |
Sůl | 0,66 g | 3,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů