Pečené brambory na rozmarýnu

Jídelní plán

Pečené brambory na rozmarýnu jsou nejen atraktivní, ale také opravdu moc dobrou a univerzální přílohou prakticky k čemukoliv - od masa, přes vajíčko až k obyčejnému tvarohu s pažitkou. Jakmile nadejde doba nových brambor, pravidelně mne najdete s pytlíkem vybírat ty nejmenší. Jednak jsou rychle hotové, akorát tak do pusy a navíc se stanete záchranáři - tyhle malé brambůrky většinou nikdo nechce a tak je supermarkety vyhazují. A přitom jsou tak dobré!!! Určitě si pochutnáte...

Pečené brambory na rozmarýnu

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
brambory nové, ranné 800 g
olivový olej 4 lžíce
česnek 6 stroužků
rozmarýn 4 snítky
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Brambory opáchneme a očistíme kartáčkem. Slupku necháme. Jemně je ovaříme, tak aby už začínaly měknout, ale stále ještě nebyly hotové. Troubu nastavíme na vyšší teplotu, kolem 180 - 200°C.

  2. Česnek očistíme a plochou nože nebo hrníčkem "rozkřápneme" nebo nasekáme. Na dno pekáčku nalijeme olivový olej, přidáme česnek, sůl, pepř a nasekaný rozmarýn. Do téhle směsi nasypeme scezené brambory a pěkně je v ní oválíme. Dáme péct, dokud se brambory nedopečou a nevytvoří se na nich pěkná kůrčička.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů